Spennende bransje for lærlinger

Skrevet av Elin den mars 06, 2016  /   Publisert i Ansatte, easyFiks, Easyfiks Ekspress, Lærling

Easyfiks driver i en helt egen nisje, med et nytt håndverk. Det er veldig positivt at de tilbyr IKT-læreplasser som er praktisk rettet, sier opplæringskonsulent i Opplæringskontor Salg Service, Silje Sandven.

Opplæringskontor Salg Service, OKSS, formidler læreplasser til elever fra videregående skoler, og har til enhver tid rundt 80 lærlinger plassert rundt i ulike bedrifter på Haugalandet.

Følger opp lærlingene

I 2015 tok Easyfiks i mot sin første lærling gjennom OKSS. Stian Helgesen begynte i august, og skal gjennom et læreløp på to år. Opplæringskonsulent Silje er jevnlig innom for å følge han opp. Hver lærling får besøk fra opplæringskontoret minst to ganger i året.

– Jeg ser en stor forandring i løpet av læretiden. Det er veldig kjekt å se hvordan lærlingene vokser, både faglig og som personer, sier Sandven.

Tøft å få IKT-læreplass

Opplæringskonsulenten forteller at det kan være en utfordring å få nok læreplasser innen IKT.

– Bransjen stiller strenge krav. Elevene må ofte gjennom intervjurunder, uten å være garantert en plass. Da er det positivt å få inn nye bedrifter, som er med på å ta det samfunnsansvaret det er å lære opp nye fagarbeidere, sier Sandven. Hun trekker frem at Easyfiks representerer en ny bransje, med andre arbeidsoppgaver enn det mange andre bedrifter tilbyr.

– Hos Easyfiks er det mulig å få skru og arbeide veldig praktisk. Det er en spennende mulighet for de som kanskje ikke ser for seg en typisk kontorjobb innen IKT. Det er jo et håndverk, der en må være både nøyaktig og forsiktig. Mobiler koster fort 7-8000, og de færreste har åpnet en så dyr telefon på egenhånd. Derfor er det mye nytt å sette seg inn for en lærling, og lærekurven er bratt, sier Sandven.

Læreplasser i tøffe tider

Det er tøffe tider, og mange bedrifter nedbemanner. Silje Sandven sier at det derfor er veldig positivt at det fortsatt er svært mange bedrifter som ønsker å ta imot lærlinger.

– Vi har vært spente, og tenkt at spesielt kontor og administrasjon kunne være et område der vi ville oppleve redusert tilbud om læreplasser. Men vi ser at bedriftene tar i mot like mange lærlinger som tidligere, sier Sandven.

Populære yrkesfag

Tallet på lærlinger har økt, og det har blitt mer populært å velge yrkesfag.

– En viktig grunn til det er Y-veien, som gjør det mulig for fagutdannede å gå videre til høyere utdanning. Dermed har de en solid fagutdanning i bunn, i tillegg til at de kan få en høyskoleutdanning. Det gir gode muligheter i arbeidslivet, sier opplæringskonsulenten.

Comments are closed.

Blogglistenhits
 • Åpningstider

  Haugesund - Hovedverksted
  Hverdager: 9-17

  Lørdag 11- 15


  Haugesund - Amanda
  Hverdager: 10-20
  Lørdag 10- 18


  Vakttelefon utenom åpningstider
  466 49 777
  Bruk også e-post: post@easyfiks.no
  Eller via vår facebookside facebook.com/easyfiks

 • Meld deg på Nyhetsbrev

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tips og tilbud.