Slik repareres iPad’en din

Skrevet av Elin den juli 04, 2016  /   Publisert i easyFiks, iPad

Sommeren er høysesong for iPad-reparasjoner. Nettbrettet er gull verdt på lange bil- og flyturer, og det er viktig å ha det i orden før ferien. Men hva skjer med iPadene som leveres inn til oss?

Den vanligste skaden på iPader som leveres inn til Easyfiks er knust skjerm.

– Vi har alle typer kunder innom for å reparere nettbrett, men småbarnsfamilier er nok i flertall, sier tekniker i Easyfiks, Yrjan Rein.

Bedriftsavtaler

Easyfiks har også mange bedriftsavtaler, og tar imot nettbrett og telefoner som skal repareres for bedrifter og deres ansatte. Blant annet har vi en avtale med Karmøy kommune, som bruker iPad i undervisningen i skolene. Nettbrett som blir skadet leveres inn til Easyfiks for reparasjon.

iPader tåler en støyt

Det er fort gjort å være uheldig, men heldigvis lar det meste seg fikse.

– iPader klarer seg stort sett greit gjennom et fall. Selv om skjermen knuser er det sjelden større skader inne i selve nettbrettet, sier han.

IMG_6815

Tar lengre tid

Likevel tar det en del til å fikse et nettbrett. Mange kunder håper at Easyfiks kan reparere iPaden på timen, slik vi gjør med en del telefoner. Men nettbrett er mer komplisert å bytte skjerm på, og det tar naturlig nok lengre tid.

– Vi pleier å beregne 3-4 dager på en iPad-reparasjon. Det må til for å rekke å feilsøke, skifte skjerm og deretter legge den i press slik at skjermen festes skikkelig. Til slutt skal vi har god til til å teste iPaden og rette opp eventuelle problemer, sier Yrjan.

Fjerner knust glass

Det første som må gjøres for å reparere en iPad å feilsøke og teste den. Deretter fjernes den knuste skjermen.

– Det kan ta litt tid, etter hvor skadet skjermen og hjørnene på iPaden er. Noen ganger kan vi løfte den av nesten hel, andre ganger må vi pirke bort glassbitene én etter én, forteller Yrjan. Når alt er fjernet kan iPaden sjekkes visuelt, for å kontrollere at det ikke er større skader bak den knuste skjermen. Eventuelle hakk eller skader i rammen, spesielt i hjørner, blir rettet opp slik at det nye glasset får plass i rammen.

Renser for støv

Deretter skal det monteres ny skjerm.

– Det er viktig å sørge for at alt smuss og støv er fjernet fra LCD-skjermen som ligger på iPaden før vi legger på ny skjerm. Til det bruker vi en håndblåser. Vi prøver etter beste evne å fjerne alt, og klarer som oftest å rense til det punktet der det ikke merkes i vanlig bruk, men 100% ren blir vanskelig, forklarer Yrjan. Deretter limes skjermen på, og iPaden legges i press frem til neste dag.

Grundig test

Når iPad’en er ferdig, skal den testes. Det er en grundig prosess med flere sjekkpunkter, etter sjekklistene som Easyfiks alltid jobber etter når noe repareres. Når alt fungerer sender Easyfiks ut en hentemelding til kunden, som kan ta med seg en «ny» iPad hjem.

Comments are closed.

Blogglistenhits
 • Åpningstider

  Haugesund - Hovedverksted
  Hverdager: 9-17

  Lørdag 11- 15


  Haugesund - Amanda
  Hverdager: 10-20
  Lørdag 10- 18


  Vakttelefon utenom åpningstider
  466 49 777
  Bruk også e-post: post@easyfiks.no
  Eller via vår facebookside facebook.com/easyfiks

 • Meld deg på Nyhetsbrev

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tips og tilbud.