Slik får du mobil-batteriet til å vare lengre

Skrevet av Elin den april 12, 2016  /   Publisert i nyttige tips, Tips

Sliter du med at batteriet på mobilen tappes raskt? Dessverre er det ikke alltid det hjelper å bytte batteri, men det finnes et triks som kan gi bedre kapasitet.

Easyfiks får nesten daglig inn telefoner som har så dårlig batteri at de kun holder til noen timers bruk. Vi bytter batterier på mobilmodeller, og på en nyere mobil med et defekt batteri kan et skifte være alt som skal til for å få tilbake normal funksjon.

Batteribytte på gammel mobil

Dessverre hjelper det ofte lite å bytte batteri hvis du har en eldre mobil.

– Et nytt batteri vil så klart ha noe bedre kapasitet enn et gammelt. Men mobilen blir ikke god som ny bare ved å skifte batteri. Nye operativsystemer krever mer batteri enn det eldre mobiler ble dimensjonert for, og derfor vil du kanskje ikke merke så stor forskjell på batteri-kapasiteten, selv med et splitter nytt batteri, sier Marthe Vika i Easyfiks.

Hun forteller at Easyfiks har utstyr til å måle batteri. Kunder kan dermed teste batteriet sitt for å få vite om det er vits i å bytte det.

E-post kan gi trøbbel med batteri

Hvis det ikke er batteriet som er problemet, er det også andre ting som kan sjekkes. Enkelte ting trekker mye strøm på en mobil, men er enkelt å fikse.

– På iPhoner ser vi ofte at kunder som har såkalt exchange-mail installert har problemer med at mobilen tappes raskt for strøm. Det kan være prosesser i e-post programmet som har hengt seg opp, og derfor bruker mye strøm, sier Vika. Hun forteller at det kan være verdt å teste en enkel løsning på problemet: Avinstaller programmet, og installer det på nytt. I mange tilfeller vil det hjelpe.

Mobil-batteri som blåser seg opp

En annen utfordring med mobil-batterier kan være at de i noen tilfeller vokser eller blåser seg opp. Batterier kan blåse seg opp dersom det i utgangspunktet er et dårlig batteri fra fabrikk, eller ved bruk av feil lader eller en defekt lader som lader batteriet feil.

– Vi får inn mange Sony Xperia med dette problemet. Men også med iPhone skjer det med. Presset fra batteriet kan da sprenge opp skjerm og bakside. Det er et typisk problem, sier Vika. Hun forteller at det kan være vanskelig for mobileier å få det dekket av garantien fra produsent.

– Produsent kan hevde at det er ytre påkjenninger som har ført til feilen. Alt som puttes inn i mobilen, som for eksempel en lader, regnes som ytre påkjenning. For kunde er det vanskelig å bevise at en ikke har benyttet seg av uoriginal lader. Og hvis vi åpner telefonen for å sjekke, går garantien ut. Men vi kan selvsagt hjelpe kunder med å reparere telefonen, selv om de ikke skulle få noe fra produsent, sier Vika.

Easyfiks har tidligere kommet med noen råd for bedre batteri-kapasitet, og disse gjelder fortsatt.

Comments are closed.

Blogglistenhits
 • Åpningstider

  Haugesund - Hovedverksted
  Hverdager: 9-17

  Lørdag 11- 15


  Haugesund - Amanda
  Hverdager: 10-20
  Lørdag 10- 18


  Vakttelefon utenom åpningstider
  466 49 777
  Bruk også e-post: post@easyfiks.no
  Eller via vår facebookside facebook.com/easyfiks

 • Meld deg på Nyhetsbrev

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tips og tilbud.