Bak fasaden

Skrevet av Marthe den april 28, 2016  /   Publisert i Marthe, Mor, Ukategorisert

Nå går vi snart inn i mai måned. Det er snart 1 helt år siden vi åpnet på Amanda Storsenter. For ett fantastisk lærerikt og ikke minst slitsomt år det har vært. Men jeg er glad for alle erfaringene jeg tar med videre på veien.

1. mai blir Tommy 40 år! Som jeg gleder meg til å feire bursdagens hans. Jeg gleder meg til suksesskake på terrassen på landet. Høre på far snakke om hvilken planer han har for hytta i år og jentene som surrer i bakgrunnen, mens Theo freser rundt.

Men mai er også min kjære mamma sin bursdagsmåned. I fjor hadde vi stor feiring hjemme hos oss. Hun ble 70 år. Men i år er jeg usikker på hvordan dagen feires…. Jeg har i hele år slitt med blanding av sorg og dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for at jeg ikke besøker henne så ofte, selv om hun bor kun ett steinkast unna meg. Sorg for at hun ikke lenger kjenner meg igjen. Og jeg savner henne så fryktelig mye. Jeg savner stemmen hennes og det at hun alltid var der. For enn så grusomt det er å si; så er hun dessverre borte, selv om hun fysisk er her.

Jeg savner lukten hennes, de gode klemmene, de daglige samtalene, selv om vi kranglet. Den gode søndagsmiddagen hennes og den fantastiske dronning Maud puddingen. Jeg savner hele henne.

Beste historien jeg hørte når jeg var liten var første gang hun så meg:

» Vi var på Per`s mat og handlet og far gikk for å hente posten på postkontoret. Vi hadde ventet flere år på å endelig få kunne adoptere. Far kom inn mens jeg handlet med en stor konvolutt og tårer i øynene. Se her, Ellen!!! Her er datteren vår!! Og så stod de der begge to og så på ett lite bilde av meg tatt av adopsjonsbyrået og gråt inne på Per`s mat»

Jeg merker ofte at jeg blir stadig likere henne når det kommer til oppdragelse og det å være mamma. Jeg er så uendelig glad for at jentene fikk så mange år sammen med henne som de gjorde, men sorg for at Theo aldri fikk være sammen med mormoren sin. Jentene takler det på hver sin måte. Jeg vet de føler stor sorg, men vi prøver å ikke snakke så mye om det, siden det har vært så stor sorg og mye tap allerede i deres unge liv.

Men som sjef og mamma til tre stykker er det ikke alltid så lett og kjenne på sorgen eller savnet. Da er det best å legge det bort for å kunne takle en utfordrende hverdag. Men sorgen slår meg alltid hardt hver gang jeg går ned trappene fra 2 etg på Udland og jeg tørker vekk noen tårer før jeg når døren og trekker frisk luft.

Jeg savner deg hver dag, mamma <3

 

IMG_9048

 

 

For de som ikke kjenner meg eller min mor, så har hun diagnosen Alzheimers og frontallaps demens

Comments are closed.

Blogglistenhits
 • Åpningstider

  Haugesund - Hovedverksted
  Hverdager: 9-17

  Lørdag 11- 15


  Haugesund - Amanda
  Hverdager: 10-20
  Lørdag 10- 18


  Vakttelefon utenom åpningstider
  466 49 777
  Bruk også e-post: post@easyfiks.no
  Eller via vår facebookside facebook.com/easyfiks

 • Meld deg på Nyhetsbrev

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tips og tilbud.