5 tips som kan redde mobilen din

Skrevet av Marthe den mai 13, 2016  /   Publisert i Android, Apple, easyFiks, Google Play, iPhone, knust skjerm, Samsung, Sony, Ukategorisert, vannskade

Nasjonaldagen vår er et høydepunkt som også kan være hektisk og stressende. Dessverre er det mange som opplever å miste mobilen sin, eller å få den ødelagt, i løpet av 17. mai-feiringen. Nå gir Easyfiks deg tipsene for å berge mobil og innhold gjennom feiringen.

4920108-norska-flaggan

Nasjonaldagen er travel: Bunad og dress skal på, det er tog og feiringer som skal rekkes, og folk og kø overalt. Hvert år har vi kunder innom med mobiler som har blitt skadet i løpet av 17. mai-feiringen. Det er også mange som har rotet bort eller mistet telefonen. Derfor har vi samlet noen gode råd for å ta vare på mobilen, og for å redde bilder og annet viktig innhold dersom uhellet først skulle skje. Sett av noen minutter nå i forkant av 17. mai, så kan du gjøre mobilen din klar for feiring.

1. Sikkerhetskopi

Pass på at du hele tiden tar sikkerhetskopi av bilder og annet innhold på mobilen. Det kan gjøres automatisk ved å koble telefonen mot iCloud for iPhone eller ulike løsninger for Android-telefoner.

2. Finn telefonen din

Du kan enkelt lokalisere telefonen din om den blir borte, dersom du har valgt å gjøre enheten synlig via tjenester som iCloud eller Android enhetsbehandling. Her er oppskriften for å starte sporing av mobilen din.

3. Unngå vannskade

Vi håper på strålende sol og vårvær på nasjonaldagen, Men vi tar likevel med noen råd om hvordan du beskytte mobilen mot fukt, for vi får inn mange telefoner som har blitt skadet av kondens etter å ha ligget i lommen på fuktige klær. Det som ofte skjer er at ladeporten får en fuktskade. For å unngå det kan du legge mobilen i en beskyttelsespose, eller ganske enkelt en plastpose, gjerne en med ziplås. Ikke ta telefonen frem dersom det er veldig vått ute. Skulle uhellet først være ute, kan du ta turen innom oss og sjekke om vi kan reparere mobilen din. Vi har blant annet en ultrasonisk renser som i mange tilfeller kan redde en vannskadet mobil.

4. Beskytt skjermen

Mobilen blir flittig brukt for å forevige 17. mai-minner. Det er fort gjort å miste den og knuse skjermen. For å beskytte mobilen er det mulig å legge på herdet glass eller Clear-Coat. Begge deler beskytter mobilen mot riper, støt og skader. Herdet glass legger vi på mens du venter, Clear-Coat tar rundt en time å montere. Ta gjerne turen innom oss og sørg for beskyttelse til mobilen din før nasjonaldagen.

5. Nødbatteri

Oppdatering av sosiale medier, telefonsamtaler og meldinger, og ikke minst fotografering og filming kan gjøre at batteriet på mobiltelefonen din fort tømmes i løpet av feiringen. Det er ikke alltid det er tid og anledning til å lade den i løpet av en hektisk dag. Da kan det være lurt å ha et nødbatteri på lur i vesken eller lommen. Vi har alt fra små, rimelige nødbatterier (perfekt i bunadsvesken!) til større batterier som lader flere enheter om gangen. Stikk innom Easyfiks Ekspress på Amanda Storsenter eller hovedverkstedet vårt, og sikre deg ekstra batterikapasitet til den store dagen.

PS: Dersom du har lite tid og mulighet til å klargjøre mobilen din selv, kan vi sette den opp for deg. Det betyr at vi installerer programmer og gjør alt klart til bruk. Vi kan sette opp automatisk backup av bilder og innhold, og «Finn min telefon», enten du bruker iPhone eller Android-telefon. Ta kontakt for mer informasjon.

Easyfiks ønsker deg en strålende flott 17. mai-feiring!

Comments are closed.

Blogglistenhits
 • Åpningstider

  Haugesund - Hovedverksted
  Hverdager: 9-17

  Lørdag 11- 15


  Haugesund - Amanda
  Hverdager: 10-20
  Lørdag 10- 18


  Vakttelefon utenom åpningstider
  466 49 777
  Bruk også e-post: post@easyfiks.no
  Eller via vår facebookside facebook.com/easyfiks

 • Meld deg på Nyhetsbrev

  Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gode tips og tilbud.